Update BTW- aangifte : Uitstel wegens corona voor zowel de indiening als de betaling van het verschuldigde saldo

Geachte,

Als accountantskantoor merken wij dat in deze moeilijke tijden waarbij vele ondernemingen hun activiteiten gestaakt hebben en/of aan telewerken doen, vele klanten nog met vragen zitten in verband met hun BTW- aangifte.   Deze resulteren vaak in een vraag zoals “moeten wij nog een BTW- aangifte indienen?”, “moeten wij de BTW die we verschuldigd zijn voor 20 april betalen? onze klanten hebben ook nog niet betaald.” etc.

Voor alle duidelijkheid, wij dienen toch nog altijd een BTW- aangifte voor u in te dienen.  Dat dit niet altijd even gemakkelijk lijkt, daar kunnen wij ons wel iets bij voor stellen.  U twijfelt of uw klant u wel gaat betalen, u dient nog altijd BTW door te storten van eventuele dagontvangsten/uitgaande facturatie etc.  Daarom hebben de beroepsorganisaties samen met overheid aan een oplossing gewerkt.

Wij kregen net onderstaand bericht binnen nl.

In het kader van de Corona-crisis staat de fiscus nu ook uitstel toe voor de BTW- aangifte en de IC- opgave van april en ook voor de betaling van de BTW van april. Periodieke BTW- aangifte en intracommunautaire opgave april 2020, in te dienen 20 mei 2020: uitstel tot 5 juni 2020. De fiscus verleent ook automatisch uitstel van betaling van twee maanden voor de BTW zonder dat er boetes of interesten verschuldigd worden. Betaling voor de BTW- aangifte van april 2020, te betalen tegen 20 mei 2020: uitstel tot 20 juli 2020. Een overzicht van de BTW- maatregelen ingevolge de Corona-crisis vind je hier: https://lnkd.in/dh-ueMZ

Dit wil evenwel niet zeggen dat u uw documenten niet dient in te leveren.  Graag zouden wij deze toch tijdig ontvangen opdat wij alvast voor u netjes de BTW -aangifte kunnen indienen.  Zoals u leest, heeft u uitstel tot betaling.  Let op, als u een tegoed heeft dient die aangifte weliswaar voor de 20ste april ingediend te zijn!
Wij geven u het advies om netjes tijdig uw documenten aan te leveren opdat wij er mee voor kunnen zorgen dat uw cashflow niet in het gedrang komt omdat u plots voor nog meer verrassingen komt te staan.  “Uitstel is geen Afstel”
Moest u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kan u ons nog altijd mailen via info@burco.be
Veel succes …en stay safe!

hashtagcoronacrisis hashtagbtw hashtagcovid19 hashtaguitstel